GDJ - logo


Matkalla kondiittorikisälliksi

Opintojeni yhtenä osa-alueena oli tuotteistaminen. Suunnittelin ja valmistin opinnäytetyönäni yrityksellemme erilaisia, brändimme mukaisia konditoriatuotteita.

Ihanat, suussasulavat leivonnaiset sopivat nautittavaksi ihan sellaisenaan, mutta ovat erinomaisia myös esimerkiksi kuohuviini -tastingin makupareiksi tai vaikkapa aterian jälkiruoaksi.

Gemme de Joie sai kutsun tulla konsultoimaan ranskalaiselle viinitilalle Provencen alueelle, Les Arcsiin, Chateau Clarettesiin. Samaan yhteyteen sovimme minun sinne menoni testaamaan valikoiman ranskalaistyyppisiä tuotteita, jotka voimme ottaa yrityksemme valikoimiin. Testaukseen osallistuvat asiakkaat edustivat eri Euroopan maita, joten makutottumukset olivat hyvin erilaisia. Tämä antoi erittäin hyvän ja monipuolisen kuvan, miten valikoidut tuotteet sopivat käyttöömme niin kotimaassa kuin ulkomailla toimiessamme.

Arvostus lisäaineettomiin tuotteisiin on tänä päivänä yksi suurimmista trendeistä maailmalla. Yrityksemme on heti alusta alkaen päättänyt profiloitua siihen, että käytämme aina puhtaita, lähellä tuotettuja raaka-aineita, toimimme sitten Suomessa tai ulkomailla. Luonnollisesti siis Ranskassa testattavien konditoriatuotteiden kaikki raaka-aineet valittiin tuottajien BIO -valikoimasta.

Kotimaahan saavuttuani aloin heti etsimään parhaita raaka-aineita niin, ettei tyypillinen ranskalaistyylinen maku kärsi, tuote pysyy tasalaatuisena ja ettei lisäainemäärät lisäänny kohtuuttomasti.

Koko kokonaisuutta ajatellen oli hyvä virkistää muistiaan mitä asioita pitää ottaa huomioon – aina ympäristötekijöistä valmiiseen tuotteeseen asti.

Oli upeaa, kun sain tilaisuuden lähteä Ranskaan suorittamaan tätä opintojeni osa-aluetta. Iso kiitos kuuluu myös WinNovalle, joka toimii näissä tapauksissa erittäin joustavasti ja kannustaa opiskelijaa saavuttamaan tavoitteensa.

  • Etusivulle