GDJ - logo

Opintomatka Puolaan

Alkuvuoden opintomatkamme suuntautui Puolan viehättävään merenrantakaupunkiin Gdanskiin. Halusimme tutustua maan ruokakulttuuriin ja erityisesti siihen, miten slaavilaisuus ja meren antimet ovat esillä alueen ruokatarjonnassa.

Hotelli oluen ystävälle

Majoituimme, kuinka ollakaan, vanhassa päärautatieaseman rakennuksessa, joka oli saanut viehättävän muutoksen sairaalan jälkeen hotelliksi. Craft Beer Central Hotellin alakerrassa oli myös yksi alueen arvostetuista olutpanimoista ravintoloineen. Ja täytyihän sitä käydä maistelemassa, millaista on suosittu puolalainen olut, vaikka viini-ihmisiä ollaankin.

Tuoretta torilta

Aloitimme puolalaiseen ruokakulttuurin tutustumisen käynnillä paikallisella torilla ja kauppahallissa. Niistä saa hyvän kuvan, mitkä ovat sesongin mukaiset tuotteet ja mitä raaka-aineita paikalliset suosivat.

Maittavia dumplingeja

Pierogarnia Manduun oli jono. Tiedossa oli perinteisiä puolalaisia herkkuja, joten pieni odotus ei meitä haitannut.

Saimme seurata pierogien tekemistä ja näimme, miten suolaiset ja makeat herkut valmistettiin. Tietysti ihaninta oli päästä maistelemaan itse tuotteita. Tilasimme menusta erilaisia annoksia ja maistelimme maittavia dumplingeja kimpassa. Tuhtia tavaraa olivat ja nälkä kyllä lähti.

True - meren antimet

Meren antimiin tutustuimme kanaalin rannalla sijatsevassa kalaravintolassa nimeltä True. Ravintola oli iltaruokailuun viihtyisä ja palvelu oli hyvää. Tilasimme erilaisia alku- ja pääruokia, jotta saisimme varsin kattavan kuvan alueen meren antimien tarjonnasta. Ja erinomaistahan ruoka oli.

Paikallista & persoonallista

Street food paikaksemme valikoitui paikallinen pieni ja persoonallinen SurfBurger, jolla on myös omaa juomatarjontaa mm. limsoja ja hedelmäisen raikasta meloniolutta.

Hampurilaiset olivat mehukkaita ja battaattiranskalaiset meheviä.

  • Etusivulle