GDJ - logo

Veturinkuljettajasta kokiksi

Tapio työskenteli VR:llä veturinkuljettajana 36 vuotta. Hänellä oli pitkien palvelusvuosiensa jälkeen mahdollisuus jäädä eläkkeelle 55 –vuotiaana. Tämän mahdollisuuden hän halusi käyttää. Miksi?

Tapio on koko ikänsä tykännyt laittaa ruokaa. Oli sitten kyseessä ystävien tapaaminen tai vaikkapa sukujuhlat, niin Tapio on aina ollut valmis tekemään ruoat. Hän kehittelee innostuneesti ideoita tarjoiluista tilaisuuden luonteen ja sesongin mukaan. Välillä häntä saa jopa hieman ”toppuutella”, mutta aina hän kuuntelee myös ruoan tilaajaa, asiakasta ja toteuttaa hänen toiveensa.

Ruoanlaittoa rakastava mies tiesi, että hänellä oli aiemman työuransa jälkeen vielä paljon annettavaa. Hän perusti vaimonsa Paulan sekä vaimon siskon Pian kanssa yhteisen yrityksen ja päätti myös kouluttautua kokiksi. Opiskelu kesti kaksi vuotta. Opiskeluun liittyviä työharjoitteluja Tapio suoritti mm. Noormarkun Klubilla ja Buccossa - ja yksi suuri unelma toteutui. Tapio valmistui kokiksi keväällä 2019.

Tämän jälkeen Tapio on valmistanut ruokaa catering –tyyppisesti niin pienille ryhmille kuin isoille seurueillekin, kotimaassa ja ulkomailla. Kesätyöt viinitilalla Ranskassa ovat olleet yksi hänen näyttävimpiä työsuorituksiaan. Tapion uusista urasuunnitelmista kiinnostuivat myös Satakunnan Kansa ja Iltalehti.

  • Etusivulle